Welcome!!!

White Siberian-suny Samoyed Kennel

 

Bemutatkozás / Introduction

         Üdvözöllek Oldalunkon! 

                                                        
 
Farkas-Soós Ildikó vagyok, a White Siberian-suny Samoyed Kennel tulajdonosa.
Tagja vagyok a Magyarországi Szánhúzó Egyesületnek és az Északi Kutyások Sport Klubjának.
Magyarországon, Kiskunlacházán élünk, Budapesttől 35 km-re, autópályákról is könnyen megközelíthető kennelünk.
Samoyed kiskutyák előjegyezhetők, előzetes kennellátogatással egybekötve.
Kanjaink törzskönyvezett, legalább tenyészszemlével, szűrésekkel (szem, könyök, diszplázia) rendelkező szukáknak
fedeznek.
 
*   *  *
 
Ildikó Farkas-Soós is the owner of the White Siberian-suny Samoyed Kennel.
I'm a member of the Hungarian Sledge Dog Club.
We live in Kiskunlacháza, Hungary, 35 km from Budapest, and my kennel it is easy to reach from motorway.
Samoyed puppies can be pre-booked with a prior kennel visit.
Our males pairing are registered with breeding-test and health (EYES, ED, HD) screening with bitches.
 
 
 

 

A Samoyede-szerelem számomra 1997 tavaszán kezdődött egy Budapesti CACIB kiállításon. Meglátni és megszeretni…. (Akkoriban még spánieleim voltak. Itt állítanék Emléket egyúttal Rizi-Bizi „Jenny”-nek és „Dark” Shadow of Black Mirage-nak).

 1997. őszén került hozzám Kiskunsági Hócsillag Axel, akivel együtt nőttem bele a kiállítások és a tenyésztés Világába. Sajnos Axit korán elveszítettem. 1998-ban került Kennelembe első szuka samoyedem, az akkor 2,5 éves North’s Star First Lady „Sissy”, ez év márciusában megszületett tőle az első White Siberian alom, ezután White Siberian Aidával és a 2003-ban hozzánk került Felsőgöd Gyöngye Charlival folytattam a tenyésztés rögös útját. Aida és Charlie párosításából született HCH White Siberian Hoymarkana Hritzo lett Kennelem kiemelkedő kanja, aki sajnos 2016. februárjában 12 évesen hagyott is bennünket.

A samoyedek szőrápolásával kapcsolatban kedvet éreztem a Kutyakozmetikai szakma elsajátításához, 2000-től Okj-s szakképesítésű kutyakozmetikus vagyok.

2004-ben új vérvonallal frissültünk, ez év őszén került Kennelembe egy igazi samoyede hölgy, HJCH, HDGY, HCH, EuJW Mistique Midnight Donna of Severnaya-sam, akire nagyon büszke vagyok, 9 hónaposan Fiatal Európagyőztes lett 2005-ben, Ausztriában, Tullnban.

2005-ben elértem a Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet White Siberian Aida, 

White Siberian Byron, White Siberian Granada of Axel és White Siberian Hoymarkana

Hritzo kutyáimnak köszönhetően.

 
 

2008-ban újabb falkataggal bővültünk, az igazán karakteres, sikeres, kitűnő vérvonalú Szlovák Import kannal, HJCH, SrbCH Gentle Prince of Yoshi and us „Taro”-val. Köszönöm Jana!

2008. márciusában Donna gyönyörű alommal ajándékozott meg, ebből az alomból megtartottam SrbCH Nefertiti Midnight Benji’s of White Siberian-t.

2014. nyarán érkezett kennelünkbe Nefertitim és Tarom unokája, Aphrodité.
 
2015 tavaszán ismét bővült kis csapatunk Ladiha's Bjelkier Byfrost "Frosty" személyében, aki mindig elbűvöl tökéletes kiegyensúlyozottságával, gyönyörű maci felépítésével. Köszönöm Milan barátomnak e csodálatos herceget!
 
2015. májusában megszületett számomra a nagy Orosz álom, Erho Balu iz Korolevstva Margarity "Balu" személyében, aki 1 évig Oroszországban vett részt aktívan kiállításokon és tréningeken, így 2016 nyarán érkezett meg kennelembe. Köszönöm Margarita!
 
 
 
2018. márciusában nagyszerű almunk született, a Luxury-alom, akikre nagyon büszke vagyok, különböző országokban és kennelekben képviselnek bennünket.
A kölykök közül elsősorban Chuck-ot emelném ki, aki 3 generációra visszamenőleg, minden nagyszerű samoyedemből hozott egy kicsit a genetikájával. Kiállításokon is remekül szerepel, akár csak az apja, Frosty és dédnagyapja, Taro.
 
 
 
2018. nyarán beleszerettem egy szintén karakteres kislányba Lengyelországban. A szuper vérvonala mellett a nap minden percében elbűvöl ragaszkodásával, az "Anya itt vagyok, szeress!" tekintetével. :) Halálosan imádnivaló!
Ő Hesztia: Figa Jon Dori Grinol, aki kitűnően szerepel kiállításokon.
 
 
E kiemelkedő Samoyedeim tenyésztéstésével folytatom tovább tenyésztői tevékenységemet. Kiállításokon és Kennellátogatás alkalmával találkozhattok velük. :-)
 

Számomra nagyon fontos, hogy egy Tenyésztő a tevékenységét a megfelelő szakértelemmel és körültekintően, egészséges kutyákkal végezze, ezért 2009. májusában a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége (MEOESZ) által indított Tenyésztői tanfolyamot elvégeztem, így a MEOESZ ÁLTAL ELISMERT TENYÉSZTŐ lettem.

A tenyésztés mellett mindig nagy hangsúlyt fektetek samoyedeim egészségi állapotára és kitűnő kondíciójára. A helyes táplálási irányt kutyáimnak a Farmina tápcsaládja jelentik. A megfelelő kondíció megőrzéseképpen hetente legalább 3x-4x futunk samyjaimmal. Ez nélkülözhetetlen a kiállításon való bemutatáshoz. 

 

Célom a fajta kitűnő temperamentumának, felépítésének, egészségének megőrzése, a Standard-hez legközelebb álló Samoyedek tenyésztése, ezáltal samyjaim teljeskörű egészségi és genetikai szűrése, melyet a legkitűnőbb állatorvosaink végeznek.

Dr  Dávid Zoltán állatorvosi rendelője: Diszplázia- és szemszűrések: https://erdvet.hu

Dr Gábor Edina és Dr Bartha Hajnal: Szülészet, Laboratóriumi vizsgálatok, Bőrgyógyászat: 

Mirr-Murr Állatorvosi rendelő, Ráckeve: www.facebook.com/mirrmurrallatorvosirendelo/?fref=ts

 

Amennyiben White Siberian kiskutyát szeretnél, előtte kérlek olvasd el ezt a tájékoztatót: 

Egy Samoyede a Neked való fajta?cms.whitesiberian.webnode.hu/szakcikkek/a-samoyede-a-neked-valo-fajta-/, ha döntöttél és továbbra is samyt szeretnél, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot: samzelius@windowslive.com, ha csak tanácsot szeretnél, akkor is szívesen állok rendelkezésre.

Mindennapjainkkal Blogunkban találkozhatsz.

https://whitesiberian.blogspot.com 

Köszönöm, hogy megtiszteltél bemutatkozásom elolvasásával !

 

További szép, kedvencekkel töltött időtöltést kívánok!

 

Farkas-Soós Ildikó

MEOESZ által elismert tenyésztő

Bronzkoszorús Mestertenyésztő

Handling-Grooming-Photography